İSTANBUL ULUSLARARASI TURNA BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI

(IIPFC-2023  ISTANBUL INTERNATIONAL PIKE FISHING CUP)

ŞARTNAMESİ

1-AMAÇ :

Yakala&Bırak tarzında  yapılacak olan İSTANBUL ULUSLARARASI TURNA BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının izni ve ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ işbirliği ile İSOBDER- İSTANBUL AMATÖR VE SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI DERNEĞİ tarafından Terkos  gölü (Balaban Mevkii) Arnavutköy / İSTANBUL ’da icra edilecektir.

Bu yarışma  Amatör ve Sportif olta balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ve sportif olta balıkçılığı ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak ve bölgenin kültürel ve yöresel tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenecektir

Tarih: 19 Mayıs 2023 Cuma 00:00-  21 Mayıs 2023 Pazar 23:59

Yer: Terkos Gölü ( Balaban Mevkii ) Arnavutköy – İSTANBUL Koordinat: 41 18 28 25 N 28 34 53 63 E

Alan Ek-01 de ki haritada belirtilmiş olup, su sınırı SARI Renkli uyarı şamandıralarıyla belirtilecektir.

Şartname ve ekleri tüm sorulara cevap verecek şekilde hazırlanmış olup tamamen okunması ve anlaşılması esastır.

Tüm döküman www.isobder.org.tr ve www.iiafc.com sitesinden okunup indirilebilir.

IIPFC İRTİBAT Noları aşağıda verilmiştir.

2-TANIMLAR

IIPFC                                   :             

İSOBDER Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan Organizasyon Komitesi, Baş Hakem ve Gözlemci Hakem

Etkinlik zamanı                :             

Ek-02 de ki haritadaki alana ilk yarışmacının gelmesi ile başlayıp son yarışmacının terketmesi ile biten Yarışma periyodlarını da kapsayan zaman dilimidir. Bu zaman dilimi en fazla 19.05.2023 saat 00:00 dan başlayarak 21.05.2023 saat 23:59 a kadardır.

Etkinlik alanı                    :             

Ek-02 de belirtilen haritadaki alan ve bölümlerin tümünü kapsar.

Yarışma zamanı              :             

Aşağıdaki program çerçevesinde başlama ve bitiş saatleri arasında kalan zaman periyodudur birden fazla olabilir.

Baş Hakem                       :             

Etkinlik zamanının bu şartname yazılı kural ve kaideler içinde geçmesini sağlayacak, denetleyecek, gerekirse ilgili madde kurallarını uygulayacak kişi.            

Gözlemci Hakem            :             

Yarışma periyodları sırasında bu şartname yazılı kural ve kaideler içinde geçmesini sağlayacak, denetleyecek, gerekirse ilgili madde kurallarını uygulayacak kişi.

Masa Hakemi                   :             

IIAFC-APP uygulaması ile merkeze ulaşan verileri değerlendirecek kişiler.

IIAFC-APP                         :             

Yarışmacıların tuttuğu balıkların canlı olarak salınması amacıyla şartamede iletilen şekilde cetvel üzerinde görüntülerinin alınarak sisteme gönderilmesini sağlayacak mobil uygulama

.Misafir                               :             

IIPFC veya Yarışmacı takımlar tarafından davetli olarak gelen Misafirler  Bu kişiler Takımla birlikte iseler Şartname koşullarına tabidirler.                              

Yarışmacı                           :             

Yarışmaya katılmak için bu şartname ve eklerini okumuş anlamış gerekli işlemleri tamamlamış gerçek kişi/kişiler.

3-YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

  1. Başvuru yapan gerçek kişilerden en az biri yarışma tarihi itibarı ile 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. (Takımdaki 18 yaş altı olan diğer yarışmacı ise ebeveynlerin anne ve baba yoksa vasilerinin imza ettiği bir muvafakatname ile yarışmaya katılabilir.)
  2. Yarışma yanlızca Bot/Tekne Kategorisinde yapılacağından iki kişilik takımlar halinde yarışılacaktır, Bir takım bir Bot/Tekne ve iki yarışmacıdan oluşur, Yarışmacı Listesi  21.04.2023  17:00 da kesinleştirilecek bu tarihten sonra takım üyesi değişikliği yapılmayacaktır.
  3. IIPFC,  sıralama tablosunun yayınında ve duyurulmasında,  kayıt sırasına göre ardışık olarak verilen Takım numarasını ve  yarışmacılar tarafından takım üye İsimlerini (Ad Soyad) ve ülke kısa kodlarını kullanacaktır.
  4. Takımlar web yayını ve yarışma albümü için Takım İsmi belirtmek zorunda olup bir kaptan  bir yarışmacı olmak üzere fotoğraflarını ve takım logolarını başvuru formu (IIPFC-2022 BAŞVURU) ile göndereceklerdir. (Takım logosu Zorunlu değildir.)
  5. Tüm yarışmacıların, IIAFC-APP uygulamasını ve günlük dağıtılacak olan karekod yapıştırılmış cetveli kullanmaları zorunlu olup, Yarışma süresince Konum paylaşımlarını açık tutacaklardır.
  6. Yarışma tek tür ve yakala&bırak tarzında yapılacaktır. Bu tür TURNA balığıdır.
  7. Takımlar yakaladıkları balıkları kendileri sudan çıkarıp ölçüp geri salacaklardır, Balığı en kısa zamanda en sağlıklı şekilde suya geri bırakacak ekipmanı bulundurmaları ve kullanmaları zorunludur.
  8. Yarışma Bot/Tekne kategorisinde yapılacak olup Yarışmacılar madde 5.1  ve 5.2 deki şartlara uygun teknik özelliklere haiz ve ekipmanlara sahip Bot/Tekne ile yarışmak zorundadır.
  9. Yarışmacılar Tüm yarışma boyunca IIPFC yarışmacı yaka kartını takmak zorundadır.
  10. Tarihi ve saati Yarışma programında belirtilen Kaptanlar toplantısına katılmak zorunludur.
  11. Başvurular 23.03.2023 tarihine kadar yapılabilecek olup aşağıdaki bağış bedelinin 07.04.2023 tarihine kadar katılımcılara SMS ile bildirilecek hesaba yatırılması gerekmektedir.
  12. Bir takım (2 kişi) için Yarışma Bağış Bedeli  1.800.00 TL (900,00 TL+900,00 TL) olup,  Yarışmacılar belirlenen tarihe kadar bu bedeli ödemiş olmalıdır. (detaylı bilgi 15 nolu KAYIT ONAY maddesinde iletilmiştir.)
  13. Yarışmacı, Bu şartname ve eklerinin tümünün okumuş anlamış koşulsuz şartsız kabul etmiş olmalıdır.

4-YARIŞMA SÜRESİ

Yarışma periyodlarının başlama ve bitiş saatleri yukarıdaki gibidir.

AÇIKLAMATARİHBAŞLAMABİTİŞ
Birinci Periyod (A) (5 SAAT)20.05.202306:0011:00
İkinci periyod (B) (4 SAAT)20.05.202314:0019:30
Üçüncü periyod ( C ) (6 SAAT)21.05.202306:0012:00
  1. Takımlar Periyod başlangıcından en az 20 dakika önce Bot/Tekne başında olmalıdır. Bot başında olmayan takımlar geç kaldığı periyoda alınmaz.
  2. Yarışma yukarıda verilen zaman dilimleri içinde gerçekleşecek olup bu konuda yapılacak değişiklikler IIAFC-APP üzerinden ve/veya IIPFC tarafından takımlara bildirilecektir.
  3. Yarışma periyodları yukarıdaki tarih ve saatler bazında Baş Hakem tarafından sesli olarak ilan edilecektir Uymayan takımlar o periyoda katılamaz.
  4. Hava muhalefeti ve mücbir sebeplerden dolayı yarışma tarihi ve/veya başlama saati değiştirilebilir, yarışmaya geç veya erken başlanması bitiş zamanını etkilemez.
  5. Yarışmaya mücbir sebeplerle en son kayıt tarih ve saati 01.05.2023 saat 16:00 dır.
  6. Yarışma başlangıç tarihinin bir gün öncesinden itibaren her ne sebeple olursa olsun suya girmek yasaktır.

5-YARIŞMA KATEGORİSİ, AVLANMA DİSİPLİNİ VE EKİPMANLAR

Yarışma yalnızca Bot/tekne Kategorisinde Yakala&Bırak tarzında tek bir balık türü için yapılacak olup bu tür TURNA balığıdır. Balık bulucu sonar ve elektronik sanal çapa kullanımı serbest olup bu konuda herhangi bir puan (avantaj/dezavantaj) farkı uygulanmayacaktır.

5.1. Bot-Tekne

  1. Yarışmacı takımların kullanacağı bot/tekne boy ölçüsü minimum iki metre altmış santim  (2,60 metre)  olmalıdır. Amatör plastik botlar ve boyu 2,60  metreden küçük botlar yarışmaya alınmayacak olup uygun bot tipleri Ek-03 de belirtilmiştir.
  2. Yarışmada Elektrikli motor kullanılması zorunlu olup akaryakıt ile çalışan motorların kullanımı yasaktır.
  3. 19.05.2023 tarihi saat 21:00 da Botların ve ekipmanların uygunluğu IIPFC tarafından kontrol edilecektir.

5.2 Avlanma disiplini ve ekipmanlar

  1. Yarışma At-Çek (spinning) ve Fly Fishing yöntemi ile gerçekleştirilecek olup bunun dışında hiçbir sistem kullanılmayacaktır.
  2. Yarışma esnasında teknede her yarışmacı için av amacıyla bir, yedek amaçlı bir, olmak üzere toplam dört  olta bulundurabilir, fakat av esnasında sadece birer olta kullanılacaktır. Yedek olta bulundurmak Yarışmacının insiyatifindedir.
  3. Balık tutucu (gripper) ve kakıç kullanmak ve bot da bulundurmak yasaktır.
  4. Yarışma sırasında sadece oltaya takılan yapay yem ( kaşık, döner, kaşık, silikon, maket balık vb ) kullanımına izin verilecek olup olta başına bir adet yapay yem kullanılabilinir.
  5. Yarışma öncesinde ve sırasında balık avı ve/veya balığın cezbedilmesi (mazmuzlanması yemlenmesi çağrılması) amacıyla canlı ve/veya ölü yem Kokulu yağ, balık veya canlı hayvan parçaları kullanımı, botta/ teknede bulundurulması yasaktır.
  6. Yarışma öncesi ve sırasında balıkları ölü veya canlı olarak, her ne şekilde olursa olsun teknede, kıyıda veya suda yedeklemek, stoklamak yasaktır.
  7. Yarışmacıların üçüncü şahıslardan, kendi yararlarına balık edinmeleri ve benzeri eylemlere girmeleri  yasaktır.
  8. Çoklu teçhizat (çoklu köstekli- parakete vs vb) sistemler kullanılamaz.
  9. Tekne hareket halinde iken arkadan, yandan yapay yem çekme tarzı ile av yapılmayacaktır                                                
  10. Yarışma sırasında herhangi bir balığı öldürmek ve/veya alıkoymak yasaktır.
  11. Yarışma sırasında, Ek-02 de belirtilen yarışma alanından çıkmak, başka bir bota/tekneye 30  m den az yaklaşmak suya girmek ve kıyıya çıkmak  yasaktır.
  12. Balığın sağlıklı olarak sudan alınması, yapay yemin balığın ağzından sağlıklı olarak çıkarılması, yarışmacının balığın diş ve yırtıcı-kesici bölümlerinden kendini koruması ve fotoğraflanıp suya geri salınması için gerekli olan araç ve gerecin teknede bulundurması, kullanılması ve bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olması sorumluluğu tamamen Yarışmacıya aittir.
  13. Takım başına teknede bulunması gereken En az bir iğne kesici, iğne çıkartma aleti, ağız açıcı ve kepçe bulundurması zorunludur.
  14. Yarışmacıların bot/teknede kullanacakları iki adet can yeleği ve ilk yardım malzeme çantası olmadan yarışmaya başlamalarına izin verilmeyecektir.

6-ÖDÜL KATEGORİLERİ VE PUANLAMA :

6.1 Ödül kategorileri

  1. En yüksek puanı toplayan takım yarışma birincisi
  2. En yüksek ikinci puanı toplayan takım yarışma ikincisi
  3. En yüksek üçüncü puanı toplayan takım yarışma üçüncüsü
  4. En büyük turna balığı yakalayan takım

6.2 Puanlama

  1. Yarışma tek tür için yapılacak olup, bu tür TURNA balığıdır.
  2. Yasal minimum boyutun (40 cm) altındaki balıklar değerlendirmeye alınmayacak olup bu boy altı balıklar en kısa sürede canlı olarak serbest bırakılmalıdır.
  3. Puanlar balığın kilosuna bakılmaksızın uzunluğuna göre belirlenecek olup bir santimetre eşittir bir puan olarak hesaplanacaktır. (1cm başına 1puan)
  4. Yarışma süresi boyunca bir takımın yakaladığı turna balıklarının Yasal boyutta olanların tümü sıralama için değerlendirilecektir.
  5. Aynı periyod içinde ikinci kez yakalanan balık değerlendirmeye alınmayacaktır.
  6. Skor tablosunun hazırlanması aşamasında eşitlik çıkması durumunda en büyük balık değerlendirmeye alınır, büyük balığın eşit olması durumunda ikinci büyük balık değerlendirilerek sonuç belirlenir. Eşitlik bozulana kadar balık boyları değerlendirilir.
  7. Yarışma sonuçları, sıralaması IIAFC-App uygulamasına ulaşan verilere göre yapılacaktır.
  8. Sonuçlarla ilgili İtiraz ve şikayetler, yarışma günlerinin bitmesinden sonra 2 saat içinde IIPFC ile konuşulabilir.
  9. Toplam iki yarışma günü boyunca takım olarak puan kazanılabilir.
  10. En büyük (uzun) balık kategorisi ödülü , Takımların değerlendirmeye giren balıkları arasından seçilecektir.
  11. Yakalanan her balık için IIAFC-App programı kullanılarak toplam bir fotoğraf çekilecek olup Bir fotoğraf cetvelle Resim-1 deki şekillerden herhangi biriyle çekilip gönderilecektir.

7-TEKNE KONTROLÜ VE KAREKOD ÇIKARTMASI :

  1. Her Yarışma Periyodu başında, tüm bot/tekneler  IIPFC tarafından kontrol edilecek. Onaydan sonra günlük karekodu çıkartması yapıştırılmış cetvel verilecektir.
  2. IIPFC, tüm  güvenlik ve acil durum gereksinimlerini her an ve sürekli olarak kontrol etme hakkını saklı tutar.
  3. Görevliler tanınabilir sarı IIAFC güvenlik yeleğini taşıyacaktır
  4. Tüm Takımlar yarışma periyod başlama saatinden 15 dakika önce botlarının başında olmak zorundadırlar

8-CETVEL  :

  1. Karekod yapıştırılmış cetveller Bot/Tekne kontrolünden sonra verilecektir.
  2. Yarışmacı takımlar IIPFC tarafından sağlanan cetvelleri kullanmak zorundadır.
  3. Yarışmacılar cetvel için 500,00 TL depozito ödeyecektir. cetvel sağlam olarak  iade edildikten sonra , depozito geri verilecektir..
  4. IIAFC-APP Uygulamasına GPS takip entegre edilmiş olup “Kullanırken Konumumu Paylaş” etkin hale getirilmelidir.

9-“IIAFC-APP” MOBİL UYGULAMASI  ve KULLANIMI :

Bu Mobil Uygulama İSOBDER e aittir.

Bu Mobil uygulama İSOBDER’ in yapacağı yerel ve uluslararası yarışma detaylarının Tüm kullanıcılar tarafından takip edilmesi yanısıra, Yarışma esnasında balık ölümleri yaşanmamasına, Teknoloji yardımı ile olası hakem ve insan hatalarını en aza indirmek, zaman kaybını önlemek, yarışmacıların herhangi bir hakem beklemeden, otomatik olarak skor tablosu oluşturması amacı ile oluşturulmuştur.

IIAFC-APP uygulaması Google Play Store ve App Store dan indirilecektir.

Linkler aşağıdaki haber sayfasında iletilmiştir.

İndirme linkleri ve tanıtım videosu

10.04.2023 tarihinde Yarışmacıların Başvuru formlarında bildirdikleri Telefon numarası sisteme IIPFC tarafından Yarışmacı olarak kaydedilecektir

Yarışmacılar uygulamanın OTURUM AÇ ekranında ilgili kısma başında sıfır olmadan telefon numarasını girip gönder butonuna basacaklar ve kendilerine SMS olarak 6 haneli giriş kodu gönderilecek aynı zamanda SMS kodunu girip göndermelerini isteyen bir ekran açılacaktır.

Bu ekrana altı haneli kod girilip gönderildiğinde Program “YARIŞMACI” yetkileri ile kullanılır hale gelecektir.

Yarışmacı için belirleyici olan,  Balığın cetvel üzerinde aşağıdaki şartlarda Yatay veya dikey olarak bir fotoğrafı en mükemmel şekilde göndermesi şarttır.

Avlanan balık sudan çıkarıldıktan hemen sonra yarışmacı bir adet fotoğraf gönderecektir.

Bu fotoğraf  aşağıdaki şekilde Telefon dik veya yatay cetvel düzlemine paralel tutularak balık ve cetvel net görülecek şekilde gönderilecektir.

Resim-01

Sisteme ulaşan fotoğraf cep telefonu, cetvel üzerindeki karekodlu takım numarası ile tanınıp cetvel üzerindeki boyu cm cinsinden tek ekranda birden çok Masa Hakemi tarafından değerlendirilecektir.

Uyulması gereken usul ve şartlar aşağıda belirtilmiştir.                 

  1. Her Yarışmacının IIAFC-APP Uygulamasını akıllı telefonuna indirmesi zorunludur.
  2. IOS ve android için en son yazılım güncellemesi yüklenmemiş telefonlarda IIAFC hatalara sebep olacağından sistemlerin güncel tutulması Yarışmacının sorumluluğundadır.
  3. İki yarışma günü boyunca balık resimleri sadece IIAFC-APP Mobil Uygulaması ile IIPFC tarafından verilen cetvel üzerinde çekilecek ve sisteme gönderilecektir. 
  4. Balığın karnı cetvelin kapalı tarafına gelecek şekilde fotoğraflanacaktır.
  5. Balık dudağı cetvelin üst kısmına dayanıp kuyruk sonu cetvel üstünde boy ölçü değerini verecek şekilde tüm cetveli  görecek şekilde fotoğraf çekilecektir.
  6. Dudak, cetvelin üst kısmına değmiyorsa, balık en az bir cm daha kısa değerlendirilir.
  7. Balık resimlerinin cetvel ile dikey veya yatay pozisyonda çekilmesi mümkündür.
  8. Ölü ve/veya kan lekeli balık resimleri değerlendirmeye alınmayıp yarışma harici sayılır.
  9. Resim, cetvel üzerindeki takım numarası ve Takıma özel kare kodu da dahil olmak üzere cetvelin tümünü göstermesi esastır fakat öncelik takım bilgileri ve balık boyunun net olarak görülmesidir.
  10. Takım numarası ve Takıma özel karekod çıkartması görünmüyorsa resim sistem tarafından tanınmayacağından geçerli olmayacaktır.
  11. Fotoğraf yukarıdaki hususlara dikkat edilerek çekilmeli ve yarışmanın aktif olduğu süre (periyod başlangıç ​​ve bitiş) içinde gönderilmelidir.
  12. Sonuçlar her zaman IIAFC-APP Mobil uygulaması bilgileri baz alınarak belirlenecektir. Açıkça görülen yazılım hataları istisna olacaktır ve IIPFC sonuçları manuel olarak da değerlendirip açıklayacaktır.
  13. Uygulama üzerinden gönderdiğiniz fotoğraflar tek ekranda birden çok Masa Hakemi tarafından şartname hükümleri doğrultusunda değerlendirilecek, onaylanan fotoğraflara ait bilgiler Otomatik olarak skor sıralamasına eklenecek ve tüm katılımcılara Uygulama üzerinden bildirimle duyurulacaktır.
  14. Bu konuda hata olma ihtimaline karşın IIAFC-APP Mobil uygulaması çektiğiniz. tüm fotoğrafları yedekler.
  15. Uygulamanın yedekleme yapması için cep telefonunuzun  IIAFC-APP Mobil uygulamasının Fotoğraf klasörüne ve kamera  erişimine sürekli olarak açık olması gerekir.
  16. IIAFC-APP uygulaması dışında çekilen resimler sıralama ve ödül için değerlenlendirme de geçerli değildir.
  17. Yedek fotoğraflar, her  yarışma gününün son periyodundan 2 saat sonrasına kadar verilebilir.
  18. Yarışma günü bittikten sonra 2 saat içinde verilmeyen yedek resimlerin süresi dolacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.
  19. Yarışmacılar tüm yedek resimleri yarışma bitiminden  24 saat sonrasına kadar saklamak zorundadır.
  20. En iyi sonuçlar için, telefonunuzu cetvele her açıdan paralel konumda tutarken fotoğrafların çekilmesi gerekir.
  21. Mükemmel bir resim yapmak kullanıcıların sorumluluğundadır. IIAFC-APP Mobil Uygulaması bir yakınlaştırma ve geri alma seçeneği sunar.
  22. IIPFC organizasyonu IIAFC-APP Mobil uygulamasının hatalı çalışmasından (yazılım / internet) sorumlu tutulamaz. Yarışmacılar, herhangi bir aksaklık durumunda yarışma günlerinde çektikleri fotoğrafları IIPFC’ nin kayıt edebilmesi için yarışma bitiminden 24 saat sonrasına kadar tutmak zorundadırlar.
  23. Balık fotoğraf çekildikten sonra, hemen canlı olarak serbest bırakılmalıdır.
  24. Tüm kullanıcılara yönelik açıklamalı kullanma kılavuzu için tıklayınız

10-DİSKALİFİYE VE CEZALAR :

Yarışma alanı  göl üzerindeki IIPFC gözlemci hakemleri tarafından tüm etkinlik zamanı süresince izlenecek olup aşağıdaki ve şartname içinde geçen olumsuz hususlardan herhangi birinin(Bu başlığın j ve k maddesi hariç) tespit edilmesi durumunda uyarıya gerek kalmadan koşulsuz ve şartsız diskalifiye edilecektir. 

Diskalifiye edilen takım herhangi bir ödül alamaz, Katılım ücreti iade edilmez.    

  1. Yarışmacıların bariz ihmali nedeniyle balık ölümüne sebebiyet verilmesi.
  2. Balıkların sağlığı hususunda  kasıtlı ve ihmalkar muamelede bulunulması.
  3. Ölü, canlı veya kesilmiş yem veya diğer canlı yemlerle balık avlamak, avlamaya teşebbüs etmek .
  4. Yarışma periyodları öncesinde veya sırasında herhangi bir yemleme yapmak, yaptırmak.
  5. Ek-01 de Sınırları belirlenmiş Yarışma alanı dışına çıkmak.
  6. Kavga, sarhoşluk, vandalizm, vb. yanlış davranışlarda bulunmak.
  7. Periyod zamanları içinde karaya çıkmak, suya girmek.
  8. Etkinlik zamanı boyunca hem yarışma alanında hem de kamp alanında diğer Yarışmacıları rahatsız edecek tutum ve davranışlar içinde bulunmak.
  9. Etkinlik alanında belirlenen Otopark, kamp, yemek alanları düzenine uymamak.
  10. Botların, motorun ve akülerin yarışma amacına uygun olarak teknik ve mekanik yeterliliklerinin sağlanması yarışmacının sorumluğunda olup bu konuda ihmalkar davranılması sebebiyle ACİL DURUM a sebebiyet verilmesi  (Boş akü,  bakımsız tekne vb)
  11. Yarışmaya geç gelen takımlar o yarışma günü için yapılan, katılacağı ilk yarışma periyoduna katılamazlar.
  12. Herhangi bir yarışmacı teknesine 30 metreden az yaklaşma kuralını ihlal eden takıma bir sonraki peryoda 1 saat geç başlama cezası verilir. Bu maddenin son periyodda yaşanması halinde ihlali gerçekleştiren takımın yarışması bir saat erken bitirilir. Aynı periyodda İhlalin üç kere tekrarı halinde takım diskalifiye edilir.
  13. Bu hususların tespiti ve diskalifiye işlemi sadece IIPFC tarafından yapılır.
  14. Yukarıda öngörülmeyen herhangi bir sebepten dolayı (acil sağlık, kasıtlı yanaşma vb) şartname koşullarını ihlal eden bir durum oluştuğunda telefonla veya yüz yüze IIPFC yetkilileri ile görüşebilirsiniz.

11-GÜVENLİK, ACİL DURUM TIBBİ YARDIM :

  1. Takımlara ait bot ve tekneler Madde 5.1 e uygun olmalıdır.
  2. Seyir/avlanma süresince alkol kullanılmamalıdır.
  3. Tüm Yarışmacılar yarışma süresi içinde can yeleği giymeleri önerilir.
  4. Teknede bir takım yedek kıyafet bulundurmanız önerilir.
  5. Teknede ekstra dolu bir veya daha fazla yedek akünün  bulunması önerilir.
  6. Teknede acil veya arıza durumlarında kullanım için halatlı bir çapa olması önerilir
  7. Takımlar IIPFC irtibat telefon numaralarını telefonlarına kaydedeceklerdir.
  8. Yukarıdakilerin tümü Yarışmacıların sorumluluğundadır. Acil durumlarda IIPFC ekibi takımı güvenli bir yere getirmek için mümkün olduğunca yardımcı olacaktır.
  9. IIPFC, Yarışmacıların sorumluluğu kapsamında kalan herhangi durumdan dolayı sorumlu tutulamaz.
  10. Yarışmacılar hastalık, kaza ve tıbbi yardım için sigortalanmalıdır.
  11. Kaza veya hastalık durumunda Yarışmacı rapor almalıdır.
  12. Acil bir durumda, uluslararası acil durum numarası: 112
  13. Hafif yaralanmalarda her zaman IIPFC ile irtibata geçebilirsiniz.
  14. IIPFC “çekici kurtarıcı” değildir. Herhangi bir motor arızası durumunda, Sağlığını tehlikeye sokacak davranışlardan kaçınılacak IIPFC ile irtibat kurulup Etkinlik alanına doğru kürek çekilecektir.
  15. IIPFC İRTİBAT  :  0532 059 34 97, 0532 405 38 65, 0507 472 86 90, 0532 680 04 34, 0532 431 19 66,

12-GİZLİLİK :

  1. Bu yarışma T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü izni  ile yapılmakta olup  yarışmada tutulan balıklarla ilgili olarak  bu kurumlara tür uzunluk ve sayıları içeren raporlar verilmektedir.  Bu raporlarda herhangi bir kişisel veri veya GPS konumu yoktur.
  2. Tarım Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü bu bilgileri yalnızca araştırma amacıyla kullanır.
  3. Yarışma bittikten 24 saat sonra KVKK kapsamındaki tüm veriler silinecektir.
  4. Yarışma Organizatörü, IIAFC-APP Mobil yazılımı sorumlusu ve sahibi olarak İSOBDER-İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında hareket edeceğini taahhüt eder.   

13-TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI YÖNERGESİ :

  1. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ nün resmi izni ile yapılan bu ISTANBUL INTERNATIONAL PIKE FISHING CUP Turna balığı yakalama yarışmasına  T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul Balıkçılık ve Su Ürünleri İll Müdürlüğü  personeli gözlemci olarak katılacaktır.
  2. Yarışma alanı etkinlikten sonra temiz bırakılmalıdır.
  3. Yarışma alanı işaretlenerek yarışmacı takımlara bildirilmelidir.
  4. Yarışma sadece Yakala&Bırak tarzında yapılacak olup balığın sağlığına azami seviyede dikkat edilmelidir.
  5. IIPFC gözlemcileri, Yarışmacıların ve misafirlerin sorunlarını takip eder.
  6. Yarışma alanına mevcut yollardan erişilmelidir.
  7. Yarışmacılar 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/2 Tebliğ’ in belirlediği yasal kurallar ve IIPFC  tarafından verilen talimatlara derhal uyulmalıdır.
  8. Etkinlik ve Yarışma alanında çöp bırakılmamalıdır.
  9. Etkinlik ve Yarışma alanına, çevresine zarar vermek yasaktır.
  10. Yukarıdaki hususlara uyulmaması durumunda  yol açılacak hasar muhtemelen telafi edilecektir.
  11. Takımlar tüm kural ve uygulamaları içeren dökümanlara  www.iiafc.com ‘ dan ulaşılabilir.

14-YASAL UYARI :

  1. Yarışmacıların, yarışma süresince oluşacak risklerden doğan zararlar kendi sorumluluğundadır, IIPFC’  yi sorumlu tutamaz.
  2. Her zaman tüm yasal düzenlemelere uymalısınız. Bu, yarışma öncesinde ve sırasında ve tüm konaklamanız boyunca geçerlidir.
  3. Sorumluluk, kayıp, hırsızlık, mal hasarı, kazalar vb. İçin sigortalı olmalısınız.
  4. Yapılan ödemeler Şartnamenin Madde 15- 6. ve 7. bendleri koşullar sağlanmadan iade edilmez.
  5. IIPFC gerek gördüğü durumlarda şartamede değişiklik yapabilir.

15-KAYIT ONAYI İÇİN :

  1. Takım Kaptanları toplantısı da verilecek özel talimatlar bu şartnamenin ayrılmaz parçasıdır.
  2. Yarışma durumunda, verilen tüm kural, hüküm, koşul ve düzenlemeleri tümü ile kabul etmiş olursunuz.
  3. Kaydınız tamamlandığında, feragat, gizlilik, şartlar, koşullar ve kurallar ve düzenlemelerle ilgili sözleşme imzalanacaktır, imzadan imtina edilmesi ve/veya yukarıdaki şartlardan herhangi birine muhalefet edilmesi durumunda yarışmacının yarışmasına müsaade edilmeyecektir.
  4. Etkinlik süresince Hile ve/veya şartname kurallarını ve verilecek talimatları kasten ihlal eden yarışmacılar, gelecekteki tüm IIAFC yarışmalarına alınmayacaktır.
  5. Yarışmaya en son kayıt tarih ve saati 23.03.2023 saat 23,59 dur.
  6. Takım üyelerinden herhangi birinin veya takımın katılamama durumu olması halinde kesin Yarışmacı listesi yayınlanmadan önce mesajlaşma kanalları üzerinden (irtibat numaralarına SMS,  iletisim@iiafc.com  adresine gerekçeli ve belgeli mail, İrtibat numaralarına ait whatsup iletisi) yazılı olarak haber vermek koşuluyla takım üyesindeki değişikliği bildirerek kaydını yeniletebilir, takımını yarışmadan çekebilir. Kayıt ücretini iade alabilir. Kesin Yarışmacı listesi yayınlandıktan sonra mücbir sebepler (ve artı olarak birinci dereceden yakınların ölüm, doğum, kaza vb) dışında değişikliğe izin verilmez.
  7. Kesin liste yayınlandıktan sonra mücbir sebeplerden dolayı takımın yarışmadan çekilmesi durumunda mesajlaşma kanalları üzerinden (irtibat numaralarına SMS,  iletisim@iiafc.com  adresine gerekçeli ve belgeli mail, İrtibat numaralarına ait whatsup iletisi) iletilmesi şartı ile kayıt iptal edilerek ücret iadesi yapılır.
  8. İSTANBUL ULUSLARARASI TURNA BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI 2022  50 takım ile sınırlandırılmıştır. (İSOBDER’in Takım sayısında değişiklik yapma hakkı saklıdır.)
  9. Başvurular https://www.iiafc.com/iipfc-2023-basvuru-formu/  adresinden online olarak doldurulacaktır.
  10. Başvuru kayıt işlemi esnasında yarışmacılardan istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
  11. Kayıtlarda başvuru tarihi önceliği önem arz edecek olup takım Noları başuvuru kabul numarasına göre verilecektir.
  12. Yarışmacı katılım başvuruları son kayıt tarihi olan 23 Mart 2023 günü sonuna kadar devam edecektir. Hedeflenen takım sayısına ulaşıldığında başvurular dondurulacaktır.
  13. Yarışmacı listesine kaydı gerçekleşen takımlara 26 Mart 2023 günü SMS ile bildirim yapılacak ve https://www.facebook.com/iiafccom ve https://www.iiafc.com/category/haberler/   https://www.facebook.com/isobder.org    yayınlanacaktır.
  14. Yarışmacı listesine alınan takımlar yarışma katkı bağışlarını 07 Nisan 2023 saat 15:00’e kadar açıklanan banka hesap numarasına ödemelidir. (Bağışların açıklamasında, Takım Kaptanı Adı Soyadı ve BAĞIŞ ibaresi mutlaka yazılmalıdır.)
  15. Kayıt yapılan fakat yarışma katkı bağışlarını belirtilen zamana kadar ödemeyen takım yarışma hakkını kaybeder ve yedeklerden bir takım onun yerini doldurur.
  16. Kesin yarışmacı listesi 21 Nisan 2023 günü https://www.iiafc.com/ adresinde yayınlanacaktır. Bu tarihten itibaren takımlardan iptal ya da iade kabul edilmeyecektir. Zorunlu maazeret ile ayrılmak zorunda olan takım yedek listesi sıralamasına göre hakkını aynı ücret karşılığı devredebilir.
  17. Yarışmanın tüm yazılı ve görsel hakkı ile gelir getirici çalışmaları, raporları yarışmayı düzenleyen İSOBDER – İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği’ ne aittir.
  18. Yarışma ile ilgili yapılan TV. Çekimlerinden, fotoğraflardan, raporlardan, makalelerden ve kitaplardan yarışmacılar, Kurumlar, Kuruluşlar, Federasyonlar, Dernekler ve üçüncü kişiler hiçbir telif hakkı talep edemezler. Bu yarışmaya katılan herkes istenildiğinde elindeki video, resim ve her türlü yazılı belgelerin birer kopyasını İSOBDER – İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği’ ne vermeyi kabul etmiş sayılır.

16-PROGRAM

BİRİNCİ GÜN – 19 MAYIS 2023 CUMA

Yarışma alanına gelen Yarışmacılar, belirlenen kamp ve otopark alanlarını kullanacaklardır.

21:00    Yarışmacılar teknelerini kontrol için çekek alanında hazır bulunduracaktır. Bot/Tekne Şartnameye uygunluk Kontrolü ve Bot/akü numaralandırması yapılacaktır.

22:00    Kaptanlar toplantısı gerçekleşecektir.

İKİNCİ GÜN – 20 MAYIS 2023 CUMARTESİ

05:40     Tüm takımlar Botlarının başında hazır olacaklar ve Ekipman Kontrolü  sonrasında  Takıma özel QR kodlu Cetvel teslim edilecektir.

06:00    Birinci (A)  yarışma Periyodu  başlayacaktır.

11:00    Birinci (A)  yarışma Periyodu  sona erecektir. Yarışmacılar Periyod sonun cetvellerini yarışma görevlilerine iade edecektir.

13:45     Tüm takımlar Botlarının başında hazır olacaklar ve Ekipman Kontrolü  sonrasında  Takıma özel QR kodlu Cetvel teslim edilecektir

14:00    İkinci (B)  yarışma Periyodu  başlayacaktır.

19:30 İkinci (B)  yarışma Periyodu  sona erecektir. Yarışmacılar Periyod sonun cetvellerini yarışma görevlilerine iade edecektir.

20:00     Yarışmacıların yakaladıkları balıkları bildirme süresi sona ermiştir 20:00 dan sonra bildirilen balıklar

değerlendirmeye alınmayacaktır.

20:30    Akşam yemeği .

21:30    Günün değerlendirmesi için Kaptanlar toplantısı yapılacaktır.

24:00     Yarışmacılar dinlenme ve uyku için konaklama yerine gidecektir. Bu saatten sonra yarışmacıları                rahatsız edecek hiçbir davranışa izin verilmeyecektir.

ÜÇÜNCÜ GÜN – 21 Mayıs 2023 Pazar

05:40     Tüm takımlar Botlarının başında hazır olacaklar ve Ekipman Kontrolü  sonrasında  Takıma özel QR kodlu Cetvel teslim edilecektir.

06:00    Üçüncü ( C )  yarışma Periyodu  başlayacaktır.

12:00    Üçüncü ( C )  yarışma Periyodu  sona erecektir. Yarışmacılar Periyod sonun cetvellerini yarışma görevlilerine iade edecektir.

14:00     Yarışmacıların yakaladıkları balıkları bildirme süresi sona ermiştir 14:00 dan sonra bildirilen balıklar

değerlendirmeye alınmayacaktır.

15:00     Ödül töreni gerçekleştirilecektir.

İş bu şartname onaltı madde on sayfadan oluşmaktadır.

Biz aşağıda isimleri yazılı yarışmacılar olarak Yarışma şartnamesini ve tüm eklerini  okuduk, anladık ve aynen kabul ediyoruz Yarışmaya katılmamıza engel olacak herhangi bir rahatsızlığımız yoktur. Şartnameye ve verilen talimatlara aynen uyacağımızı; kaza, hastalık ve benzeri bir durumda yarışma organizatör ve koordinatörlerini sorumlu tutmayacağımızı beyan ve taahüt ederiz. ……./……./2023

Adı soyadı           :                                                          Adı soyadı           :

TCKN                    :                                                          TCKN                    :

İmza                     :                                                          İmza                     :

EK – 01 YARIŞMA ALANI

EK-02 ETKİNLİK ALANI

EK-03 BOT TİPLERİ